La immobiliària Plagoz construirà 52 pisos al solar de l’antiga fàbrica Ballbé

De l’antiga fàbrica de gèneres de punt F.Ballbé pràcticament només en queden les parets de les façanes exteriors. Enderrocs Enmu fa aquestes feines i estan pendents de la retirada d’un cable de l’enllumenat públic per acabar-les.

Quan els 3.000 metres quadrats de l’antiga fàbrica tèxtil, a la cantonada dels carrers Estanislau Figueras i Menéndez y Pelayo estiguin alliberats, Construcciones Inmobiliarias Plagoz començarà l’edificació dels pisos.

La nau portava més de dues dècades en desús. Després del seu passat tèxtil va allotjar una discoteca (Óxido) i un magatzem de productes acabats. Plagoz la va comprar al 1996 però la crisi i el moment immobiliari que es vivia va arraconar el projecte fins ara. Així ho confirmat el gerent, Miguel Plaza.

La construcció dels 52 habitatges de 2, 3 i 4 habitacions, dúplexs invertits i plantes baixes amb pati, repartits en 5 escales, s’iniciarà al febrer. La nova promoció Escoles-Vallparadís disposarà d’una zona verda interior comunitària i just a la cantonada dels dos carrers també hi haurà una zona oberta d’uns 400 metres.

La primera fase de la promoció estarà enllestida en 18 mesos. Així les primeres claus dels nous pisos es podrien entregar a la primavera del 2019.

Els habitatges de dues habitacions, uns 60 metres quadrats, costaran uns 150.000 euros. Els de 3, de 80m2, 200.000.

Els més de 6.000 metres quadrats edificables seguiran criteris d’eficiència energètica amb façana ventilada, conclou Plaza.