La importància del cribratge del càncer de pulmó, eix d’una sessió clínica a Mútua

MútuaTerrassa ha acollit la sessió “Cap a la implementació del cribratge del càncer de pulmó a gran escala”. Ha anat a càrrec de Luis Seijó, codirector del Departament de Pneumologia de la Universitat de Navarra i reconegut especialista en pneumologia.

En la conferència, Seijó ha posat sobre la taula les evidencies creixents de l’eficàcia del cribratge del càncer de pulmó a Europa. En aquest sentit, ha parlat de l’existència de dos estudis multicèntrics que demostren una reducció de la mortalitat per càncer de pulmó atribuïble directament al cribratge, sobretot, en dones.

Aquesta evidència científica de primera qualitat (assaig europeu NELSON) va ser presentada al Congrés Mundial de Càncer de Pulmó de la International Association for the Study of Lung Cancer celebrat a Toronto a finals de l’any passat.

Pel que fa a l’Estat espanyol, el doctor ha explicat que existeixen diversos programes de cribratge amb dilatada experiència que compleixen les recomanacions de la Societat Europea de Respiratori i ha conclòs la seva intervenció amb la recomanació d’instaurar un programa de cribratge a nivell nacional.