La indústria tèxtil inspira el cartell de la 21a Fira Modernista

La Fira Modernista de Terrasssa ja té cartell per la seva 21a edició. El disseny és obra de l’estudi local Suky&Co i està inspirat en la temàtica de la fira d’enguany, com és la indústria tèxtil.

Un cartell que consta de dues parts que resalten sobre un fons vermell. A la zona inferior; les lletres de tipografia modernista que anuncien la 21a edició de la fira, amb data del 10 al 12 de maig. D’altra banda, a la part central, destaca la imatge d’una figura femenina estirada damunt d’un teler mecànic i ornamentada amb tot tipus de detalls. Al fons, un vitrall modernista amb tres elements fonamentals del passat industrial: un ramat d’ovelles, font de la llana com a matèria prima; un vaixell que navega exportant la producció de les fàbriques, i les xemeneies industrials que conformaven l’skyline de la ciutat a principis del segle XX. Tot plegat, en un cartell inspirat en l’estil de l’ilustrador txec Alfons Mucha, màxim exponent de l’Art Noveau.

El nou cartell s’ha presentat a les instal·lacions de LaFact – Teixidors, un edifici projectat per Lluís Muncunill l’any 1917. Aquella antiga factoria s’ha reconvertit en l’actualitat en un centre de producció artesanal de materials tèxtils, confeccionats amb una vintena de telers de fusta tradicionals. L’acte de presentació ha comptat també amb la presència de diversos membres de l’entitat Llum i Color del 900, guarnits amb la tradicional indumentària modernista.

fira modernista 2024 cartell montse sucarrats