La infraestructura de la Zona de Baixes Emissions, llesta setmanes abans de l’entrada en vigor

L’ordenança de la zona de baixes emissions no entrarà en vigor fins al gener o febrer un cop superat el període d’al·legacions. Tot i que encara faltin setmanes per la seva vigència el sistema que ha de regular el control d’accés a aquesta zona ja està a punt. El projecte era dins la primera convocatòria dels Next Generation i s’havia d’acabar abans del 31 de desembre.

Quinze càmeres llegiran la matrícula i comprovaran que el vehicle té etiqueta ambiental i no és contaminant. Un cop vigent, la normativa, i fins l’abril de 2025, es multaran els vehicles sense etiqueta només en casos d’episodi ambiental per contaminació. Les sancions seran de 200 euros, que es podran incrementar fins als 260 en casos de reincidència.

Camera Zbe
Els fons europeus han permès també col·locar 24 senyals verticals advertint de l’entrada a la zona de baixes emissions repartits per tot el seu perímetre. S’han posat abans d’hora per complir els terminis però seguiran tapats fins que l’ordenança entri en vigor.

Zbe

També s’han instal·lat vuit punts de control que sancionaran els conductors que passin el semàfor en vermell. En aquest cas el període de prova serà més curt i les primeres multes, també de 200 euros, no tardaran a arribar. Només un semàfor, a l’avinguda del Vallès, identificava fins ara els infractors.

Camera Semafors

I als accessos a la ciutat ja estan posats els vuit panells d’informació variable sobre l’estat del transit, obres i disponibilitat d’aparcament, que se sumen als deu que ja hi ha en funcionament.

Panell

Notícia relacionada: