La intel·ligència artificial i les prediccions a la carta poden ajudar a prevenir incendis i aiguats

Fa cinc anys el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó fundava Taiko, una empresa de prediccions del temps a la carta. Avui hi treballen una desena de persones, entre elles el geògraf terrassenc Marc Silvestre.

Taiko treballa per a agricultors, productores, empreses d’oci o estacions d’esquí, entre d’altres, amb prediccions des d’un dia vista fins més enllà d’un mes. L’empresa té clients amb qui té un contracte de serveis periòdics però també d’altres que li demanen pronòstics per a esdeveniments puntuals.

L’Ajuntament de Barcelona ja és client de Taiko i aviat s’hi podria incorporar el de Terrassa. Fa uns dies Alfred Rodríguez Picó i Marc Silvestre van presentar el projecte a l’alcalde, Jordi Ballart, i li van exposar la varietat de serveis que poden oferir a la ciutat, entre ells la predicció del risc d’aiguats i d’incendis.

Taiko ha incorporat fa poc la intel•ligència artificial precisament per pronosticar el risc d’incendis.

Marc Silvestre no és massa optimista de cara a l’estiu. Amb una tardor seca i una primavera poc plujosa els boscos estan secs i la previsió d’un estiu càlid fa pensar en un risc d’incendis elevat.