La intensa tempesta de matinada deixa 27mm en 30 minuts a Terrassa

Les previsions s’han complert i la pluja ha arribat de manera intensa aquesta matinada al prelitoral català. A Terrassa, concretament, els xàfecs s’ha produït a l’entorn de les 2 de la matinada en forma d’intensa tempesta acompanyada de llamps i trons. Segons dades recollides pel Servei Meteocat, a la nostra ciutat l’episodi de pluja ha deixat 27mm en 30 minuts.

Davant la inestabilitat meteorològica, es manté el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en situació de Prealerta. A partir d’aquest dijous al migdia, la possibilitat de pluges intenses es desplaçarà al NE i pot afectar a la Catalunya central i comarques de Girona amb més probabilitat que la nit anterior. A partir del vespre i durant les primeres hores de la nit del divendres les pluges intenses es poden produir al litoral centre i sud. En aquest cas, a Terrassa el risc és de nivell baix fins a les 20h d’aquest dijous.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Un ferit a La Maurina per la caiguda d’un fals sostre
Coincidint amb l’episodi meteorològic, els Bombers de Terrassa han confirmat que un home de 41 anys ha resultat ferit aquesta matinada en enfonsar-se el fals sostre del seu habitatge, ubicat al carrer de Dom Bosco, a La Maurina. Els fets han tingut lloc a les 4 de la matinada. L’home ha estat traslladat a MútuaTerrassa i els Bombers han sanejat el sostre afectat per assegurar la zona.