La intolerància al gluten, una malaltia encara poc diagnosticada

Es calcula que un 1% de la població mundial és celíaca, una malaltia de difícil diagnòstic i que molta encara gent pateix sense saber-ho. Aquest és el principal missatge que ha llençat el doctor David Sanders, president de la Societat Internacional per a l’Estudi de Malaltia Celíaca, en la V Jornada Científica de Mútua Terrassa. La detecció és fonamental en una malaltia poc diagnosticada.

La malaltia celíaca (EC) és un intolerància permanent al gluten del blat, ordi, sègol i, probablement avena, que es presenta en individus genèticament predisposats. Es detecta pels símptomes que presenta, com molèsties i dolors abdominals. Per al doctor Sanders, els mètodes de detecció han millorat amb els anys, però l’increment de la ingesta de gluten en la societat podria haver augmentat la prevalença d’aquesta malaltia.

Per últim, Sanders desacredita la moda de les dietes lliures de gluten.

La V jornada científica de la Fundació Docència i Recerca Mútua Terrassa ha acabat amb l’entrega de les beques de recerca en els àmbits d’atenció primària, clínic-hospitalari, atenció sociosanitària i per a desenvolupar la Tesis Doctoral.