IT Dansa, Waves. Autor: Jordi Vidal

La jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre torna a LaFACT

La jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre torna un cop més amb un programa a la LaFACT Cultural de Terrassa el pròxim dissabte 6 d’abril a les 20h.

En aquesta ocasió, la Factoria Cultural acollirà tres peces contemporànies, que l’IT Dansa defineix com a obres plenes de poesia i humor. Portaran a l’escenari títols com Twenty Eight Thousand Waves (2022) de Cayetano Soto, Lo Que No Se Ve (2021) de Gustavo Ramírez i Minus 16 (2009) d’Ohad Naharin.

A ‘Twenty Eight Thousand Waves’, Cayetano Soto s’inspira en el fet que un petrolier colpeja onades, de mitjana, vint-i-vuit mil vegades al dia. Aquesta resistència davant l’extrem va inspirar una visió en la línia fina entre la vida i la mort, i l’instint humà de supervivència.

Amb ‘Lo Que No Se Ve’, Gustavo Ramírez concep per quart cop una peça per a la jove companyia de dansa de l’IT Dansa. Aquest cop, es tracta d’una proposta intimista i de gran sensibilitat en què sis ballarins i ballarines interpreten diferents maneres d’entendre les relacions de parella. L’obra trenca amb l’antic ideal de l’amor perfecte exposant tot allò que comporten les relacions romàntiques i normalitzant l’experimentació.

Per acabar, ‘Minus 16’ és una peça construïda a partir d’extractes d’obres anteriors d’Ohad Naharin en que els ballarins se sotmeten als límits de la improvisació i de la participació del públic. L’objectiu és captar els moviments instintius dels ballarins, per tal de reflectir la individualitat de cadascú i demostrar que la dansa és un llenguatge universal.

La durada conjunta és de 85 minuts, i el preu de les entrades oscil·la entre els 12 i els 22 euros. Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç: Entrades IT Dansa

IT Dansa, Minus 16.
Autor: Josep Aznar