Bea Ortiz

La jugadora del CN Terrassa Bea Ortiz, designada millor waterpolista d’Europa del 2021

La waterpolista del CN Terrassa Bea Ortiz ha estat escollida millor jugadora d’Europa 2021 per la Lliga Europea de Natació (LEN). És la tretzena ocasió, des del 2008, en què les federacions membres de la LEN i els seus oficials voten per triar els millors esportistes aquàtics d’Europa. Només es va ometre l’edició del 2020 amb motiu de la pandèmia.

La rubinenca, subcampiona olímpica als Jocs de Tòquio, integrant de l’equip ideal i segona màxima golejadora de la competició, ha acumulat el 51,7% dels vots, per davant de la també catalana Anni Espar (CN Mataró), segona amb un 25%. Completen el top cinc la grega Vasiliki Plevritou (8,3%), la russa Ekaterina Prokofyeva (8,3%) i l’hongaresa Alda Magyiari (6,7%).

El waterpolo ha estat l’única disciplina en la qual tan sols els Jocs Olímpics i, de forma secundària, els esdeveniments de clubs, han determinat l’elecció dels votants, atès que l’Europeu de l’especialitat va celebrar-se el gener de 2020 a Budapest.

És la sisena vegada que una esportista catalana obté aquest guardó. Bea Ortiz succeeix en el palmarès Laura Ester, que el va guanyar els anys 2017 i 2019. Abans, Anni Espar, Jennifer Pareja i Maica Garcia havien estat designades millors jugadores d’Europa els anys 2012, 2013 i 2014, respectivament.

Bea Ortiz