La jugadora trans Valentina Berr s’incorpora al Terrassa FC femení

El Terrassa FC ha incorporat la jugadora de 25 anys Valentina Berr al segon equip femení. La davantera, que és una de les primeres dones transexual federada a nivell estatal, ha entrat en la convocatòria per al partit de Segona Divisió Catalana que l’equip jugarà diumenge davant la Pirinaica FC a l’estadi Municipal Mion-Puigberenguer de Manresa. Si debuta, es convertirà en la primera jugadora trans de la història del Terrassa FC.

Valentina Berr va néixer a Ripollet i durant tota la seva vida ha hagut d’experimentar una realitat encara molt desconeguda per a la majoria de la societat: ser una dona trans. Aquest desconeixement és un dels motius pels quals no ha pogut donar el pas de jugar en un equip femení fins avui. “Ser dona trans encara vol dir començar el dia sense tenir idea de moltes de les violències que t’arribaràs a trobar, facis el que facis. Imagina’t al món del futbol femení, on encara hem de sortir amb pancartes demanant respecte i agraint el suport. No és fàcil per mi arriscar la meva salut mental i física en aquest escenari”, explica.

Sobre el seu dia a dia al club, es mostra molt agraïda i planteja una reflexió per a la resta de la societat: “Tinc unes companyes que em cuiden i em protegeixen des del primer minut i un club que està fent tot el possible perquè jo pugui concentrar-me en jugar, que és el que he vingut a fer. Tant de bo la resposta de la resta de persones i institucions que em vagi trobant durant la temporada també estiguin, almenys, a l’alçada d’una societat tolerant amb la diversitat”.

 

Valentina Berr, al centre, amb les seves companyes d’equip