La Junta de Portaveus demana desjudicialitzar la política per la inhabilitació de Torra

Mitja hora abans del ple d’aquest setembre, la Junta de Portaveus ha celebrat una sessió per incloure dues propostes més d’última hora. Una de les propostes ha estat aprovada per unanimitat. Es tracta de demanar al Govern la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que acaben aquest mes. Tot i que el Govern ja ha anunciat l’extensió dels ERTO fins l’any que ve, la Junta ha considerat tirar endavant la proposta.

L’altra proposta amb més controvèrsia és la denúncia de la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra per part de la Justícia. Els vots en contra del PSC i C’s no han evitat que la proposta en general s’aprovés, a excepció del punt que diu «que la Sentència del Tribunal Suprem «és un nou atac a la sobirania de Catalunya». L’acord considera injusta la sentència i rebutja la judicialització de la política, mentre que els contraris asseguren que Torra va utilitzar de forma partidista la neutralitat de les institucions.

Durant el ple també s’han llegit una vintena d’acords i declaracions que van des de demanar una política d’immigració comuna a Europa, fins la lluita en contra de les okupacions il·legals o l’agilització de l’Ingrés Mínim Vital, entre d’altres. En començar el ple, la nova regidora de Junts per Terrassa, Montse Trullàs, que ocupa el lloc que va renunciar Miquel Sàmper, ha près possessió del càrrec.