La Junta de Portaveus esmena una proposta de Participació

L’Ajuntament retornarà a l’entitat «Unitat contra el feixisme i el racisme de Terrassa», la proposta de resolució que tenien previst presentar en aquest Ple del mes d’abril, en l’apartat de participació ciutadana. El consistori diu no tenir competències sobre dos dels punts que es proposen i reclamen que es retirin si l’associació vol continuar amb la seva participació al pròxim Ple.

Els dos punts fan referència a la prohibició durant la pròxima campanya electoral de l’ús de l’espai públic i l’aparició en els mitjans de comunicació, dels partits d’extrema dreta. D’altra banda en el darrer Ple d’aquest mandat s’impulsarà un Pla Director d’Equipaments i un Pla de Barris Sostenibles, que es desenvoluparan els pròxims quatre anys.

Totes dues propostes de Govern són per retornar el protagonisme als barris i reduir les desigualtats entre districtes. Per la seva banda Ciutadans vol modificar el reglament per a l’ús del català perquè els funcionaris es pugin dirigir als ciutadans en castellà encara que aquests no ho sol·licitin. Finalment els taronges també volen marcar com a festiu el 9 de maig, Dia de la Unió Europea i que s’inclogui en la Guia d’Activitats i Serveis Educatius la col·laboració amb el món de l’Art i el Cinema.