20220209 Juntadirectivacecot 6

La Cecot creu que l’economia no ha crescut al mateix ritme que el SMI

Aquest dimecres s’ha reunit la junta directiva de la Cecot, sota la presidència d’Antoni Abad. Es manifesta certa la preocupació per l’impacte que els increments dels costos energètics, l’impacte de l’increment dels subministres i matèries primeres que afecta a tots els sectors d’activitat, la finalització de la pròrroga dels ajuts i crèdits impulsats durant la pandèmia i la proposta del govern espanyol d’incrementar el Salari Mínim Interprofessional a mil euros sense una negociació prèvia mitjançant la taula de diàleg.

Sobre el SMI, Abad va recollir el sentit general dels assistents a la junta on es considera que “el SMI ha experimentat un increment del 35,9% des del 2018 però l’economia i la productivitat de les empreses i autònoms no ha crescut a aquest ritme, ans al contrari, estem experimentant un increment dels concursos de creditors i de les dificultats per fer front a l’endeutament generat per l’impacte de les mesures de la Covid19 a moltes empreses”.

Durant la junta van sorgir diferents veus que veuen amb gran preocupació el distanciament entre les diferents administracions i el dia a dia de l’activitat econòmica. Al gener la Cecot va posar en marxa un programa de trobades amb representants polítics amb l’objectiu d’apropar la realitat empresarial dels sectors a aquelles persones que tenen la capacitat d’impulsar polítiques econòmiques i legislació.

El secretari general, Oriol Alba, va presentar els serveis que l’entitat posarà en marxa en els propers dies i que s’emmarquen en el que serà el nou pla estratègic de l’entitat: l’Oficina per a la transició energètica, l’Oficina de finançament, ajudes i subvencions i una Oficina per la digitalització.