La Junta Directiva d’Egarsat rep la visita del president d’AMAT

La seu d’Egarsat ha acollit l’última reunió de la Junta Directiva de la Mútua que, en aquesta ocasió, ha comptat amb la presència del president de l’Associació de Mútues d’Accident de Treball (AMAT), José Carlos Lacasa Echeverría.

Després del recent nomenament, el passat mes de març, del nou president d’AMAT, qui també és president de la Mútua MAZ, la Junta Directiva d’Egarsat ha convidat els màxims representants de l’Associació a aquesta trobada, amb l’objectiu de donar a conèixer i d’apropar l’activitat que l’entitat està duent a terme.

Durant la reunió, el president d’AMAT ha traslladat a la Junta Directiva d’Egarsat quina és la naturalesa de l’associació, així com el el servei que dóna tant a l’Administració com al sector. Segons Lacasa, “l’activitat que duem a terme les Mútues Col·laboradores amb la Seguretat Social té sempre l’objectiu de prestar el millor servei a la societat en el nostre àmbit d’activitat”.

Així mateix, els membres de la Junta Directiva han expressat preocupació pel gran desconeixement existent sobre la realitat de les mútues, “tant per part del món empresarial i sindical, com de la societat en general”. El president d’Egarsat, Ramon Alberich, sosté que, “l’important increment de les prestacions derivades de contingències per malaltia comuna està provocant un greu desequilibri actual que, si no es torna a encarrilar, podria conduir al consum de totes les reserves del sistema i a l’ofec econòmic generalitzat de la majoria de les mútues”.

En aquest sentit, la Junta ha posat èmfasi en sol·licitar que, des de l’Associació, es treballi de manera intensa per donar a conèixer la important funció de les Mútues per a la societat, així com per defensar els beneficis que proporciona un sector que, amb la seva activitat, va generar el 2017 un estalvi total de 7.340 milions al sistema públic i va aportar 548.710.000 als Fons de la Seguretat Social procedents d’excedents de gestió. Alberich ha cocnlòs: “creiem que és molt important que AMAT, que és el nostre òrgan de representació, vetlli perquè l’Administració ens permeti aplicar i utilitzar tots els recursos i capacitat d’eficiència de què disposem en la cura i la recuperació dels treballadors accidentats i malalts, així com per defensar el paper que podem i hem de tenir les Mútues en la gestió de les baixes, sigui quina sigui la seva naturalesa”.