La justícia europea dona la raó a Llarena i aplana el lliurament de Lluís Puig

Bèlgica no pot rebutjar el lliurament dels líders independentistes encausats pel Tribunal Suprem per ser jutjats a Espanya. Així ho ha establert aquest dimarts el Tribunal de Justícia de la Unió Europea en una sentència que afecta de ple al terrassenc Lluis Puig, exconseller de Cultura de la Generalitat.

El Tribunal europeu ha donat resposta a les preguntes formulades pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, sobre el rebuig de Bèlgica a executar l’euroordre contra Lluís Puig. Això vol dir que la justícia europea dona llum verda a noves euroordres que només es podran descartar si s’acrediten deficiències sistèmiques en la justícia espanyola.

És per tant a priori una resposta favorable a les pretensions de Llarena sobre el cas de Lluís Puig, però amb matisos perquè, segons ha dit l’advocat Boye, mostra que el Tribunal Suprem no és l’òrgan competent per emetre les euroordres. En aquest sentit, el mateix Puig considera que aquesta sentència és positiva pels seus interessos perquè canvia l’escenari jurídic.

Recordem que Lluís Puig porta més de cinc anys fora d’Espanya des que va marxar a l’exili a Bèlgica. Va ser conseller de Cultura del govern català durant només tres mesos i mig.