La línia del Vallès de FGC tindrà un tren decorat amb els 100 anys de la Volta Ciclista

La Volta Ciclista a Catalunya i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han dut a terme un acte per celebrar les 100 edicions de la prova ciclista i que ha tingut com a escenari l’estació de Plaça Catalunya, on s’ha descobert un tren de la línia Barcelona-Vallès amb la imatge de la cursa.

Després de l’obligat ajornament del 2020 motivat per la Covid-19, enguany tot està a punt perquè la cursa arrenqui el proper 22 de març des de Calella i s’allargui fins al 28, amb la presència de l’elit del ciclisme mundial. Richard Carapaz, Alejandro Valverde, Chris Froome, Marc Hirschi, Enric Mas, Marc Soler o David de la Cruz són alguns dels corredors destacats que ja han anunciat la seva presència.

Per tal de mantenir l’atractiu i exigent recorregut s’ha comptat amb la complicitat d’ajuntaments i entitats com FGC, que han renovat la seva vinculació amb la Volta aquest 2021. En aquest cas, la relació entre FGC i la Volta, que ve de l’any 2013, és valuosa per al desenvolupament de la cursa, ja que s’encarrega de la gestió de les estacions de Vallter 2000 i Port Ainé, punts d’arribada de la tercera i quarta etapa d’enguany, respectivament.

L’acte ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el president d’FGC, Ricard Font, i el president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, Rubèn Peris, entre altres personalitats.

Un tren especial

Un tren d’FGC amb els seus vagons decorats amb un vinil promocional de la Volta recorrerà la línia del Vallès. Porta inscrit el logotip de la Volta, precisament renovat amb motiu de l’edició 100, així com la data de celebració de la cursa. S’hi afegeixen els missatges ‘Els millors ciclistes del món a prop teu’ i ‘Viu la Volta des de casa’, motivat per l’actual context de pandèmia. En aquest aspecte, hi haurà àrees d’accés restringit a les sortides i arribades d’etapa per tal d’evitar concentracions de públic, tal i com han realitzat altres curses en els darrers mesos.