La Llar Residencial Sant Llàtzer personalitza les portes de les habitacions

La Llar Residencial Sant Llàtzer ha materialitzat el projecte ‘Benvinguts a casa’ amb la col·locació de vinils a les portes de les habitacions dels usuaris.

Les següents actuacions del projecte seran la col·locació de vinils a  les portes de les habitacions, que simbolitzin finestres amb flors a les jardineres i porticons oberts i, més endavant, els arbres i els fanals, a imatge de qualsevol carrer d’una ciutat.

L’associació Mujazzt va fer un concert benèfic destinat a recaptar fons per remodelar l’espai de vida dels residents de la Llar. L’empresa Capa Signs també ha col·laborat amb el projecte i ha estat l’encarregada de dissenyar i fer realitat els vinils que han convertit els passadissos de les habitacions de la Llar en un carrer, on cada porta de cada habitació és diferent de les altres.

L’objectiu d’aquest projecte és el d’alegrar els espais de la Llar però també ajudar els usuaris a orientar-se en l’edifici, alhora que això ajuda a millorar la seva mobilitat i autonomia; generar un sentiment de pertinença, amb un espai propi i diferenciat del dels altres usuaris; oferir un entorn estimulant més agradable, tant pels residents com pel personal, famílies i amics, i, per últim, afavorir el benestar dels residents, que amb el fet de viure en un entorn més similar al de casa seva, es minimitzin així els trastorns de conducta.

La Llar Residencial Sant Llàtzer treballa, des de fa anys, en la millora de la vida dels seus més de setanta usuaris, un 85% dels quals es veuen afectats per algun deteriorament cognitiu o per algun tipus de demència.

L’any 2023 es va posar en marxa el projecte ‘Benvinguts a casa’, que s’emmarca dins un dels eixos del Pla Estratègic del CST: la humanització.

Algunes de les accions que han tingut lloc fins ara s’han enfocat a reforçar l’entorn social del resident, tant a nivell familiar com a nivell comunitari (amb escoles i instituts propers a la residència). D’altra banda també s’han iniciat diferents activitats amb la música com a fil conductor (Pianos Vius), amb animals (teràpia assistida amb gossos) o sortides a l’exterior amb bicicleta, a través d’Enbicisenseedat, o passejant amb voluntaris del CST o d’altres entitats. Les activitats que s’organitzen estan sempre inspirades en la història de vida de les persones residents amb l’objectiu de donar valor als seus coneixements i poder oferir una continuïtat al seu projecte de vida.