La Llei de Barris va destinar 18 milions d’euros en tres partides per a Ca n’Anglada i La Maurina

La Llei de Barris de la Generalitat ha invertit més de mil cent milions d’euros en les set convocatòries tramitades en un període de 17 anys. Diners que han permès fer millores a 143 veïnats de 117 municipis catalans, entre els quals el nostre.

Concretament, Terrassa va rebre una partida de 8,5 milions d’euros en la convocatòria de 2004. Una quantitat destinada a les obres de millora a Ca n’Anglada. Quatre anys més tard, el 2008, la Llei de Barris del Govern català va aprovar una partida de 7,5 milions d’euros que es van invertir en les obres d’urbanització de la plaça de La Maurina i la construcció de l’actual equipament cívic. Una tercera convocatòria el 2009, un any després, va destinar 2 milions d’euros a donar continuïtat a les millores al Districte 2.

Els departaments de Drets Socials i Territori han fet balanç dijous dels 17 anys de vigència de la Llei de Barris, que han suposat 3.900 actuacions en millores d’espai públic o d’accessibilitat i rehabilitació. Les obres promogudes han beneficiat, segons la Generalitat, a més d’un milió de persones. La inversió més important, a mitges entre govern i ajuntaments, s’ha dut a terme a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb actuacions per valor de 628 milions d’euros. Les més destacades en espai públic.

A la resta del territori s’han fet 23 projectes a les Comarques Centrals, 25 a Girona, 14 al Camp de Tarragona, 11 a Ponent 4 a les Terres de l’Ebre i 3 a l’Alt Pirineu i Aran.

A finals de l’any passat, precisament, en sessió plenària de novembre, l’Ajuntament de Terrassa va aprovar per unanimitat la reclamació a la Generalitat de la recuperació de la Llei de Barris.