La logística d’unes eleccions, pràcticament la mateixa que fa 40 anys

Tot el material necessari per al correcte funcionament d’aquestes eleccions ja es troba al Recinte Firal: urnes, paperetes, sobres, llistes del cens. Aquest divendres al matí només quedava posar, a les meses corresponents, el kit de votació per a persones cegues que s’estrena aquesta eleccions. Set persones l’han demanat. Dins del sobre gran hi ha catorze sobres petits, on hi ha escrits cada candidatura en braile. Tot i els avenços tecnològics i informàtics, anar a votar el 2023 és igual que fa quaranta anys i, per tant, el dispositiu logístic, també.

Urnes Dispositiu Electoral

Les urnes i el material està agrupat pels 54 col·legis electorals, nou més que en les darreres municipals. Seran 22 escoles i instituts, 28 equipaments cívics, una biblioteca, un alberg, un arxiu històric, i un centre de dia per a la gent gran. S’afageixen, com a nous punts de votació, l’Escola El Vapor i el Centre Cívic Terrassa – Can Jofresa.

Urnes Dispositiu Electoral (1)

Diumenge, a les 9h ha d’estar tot a punt perquè puguin obrir les 261 meses electorals, on s’hi asseuran 783 membres escollits per sorteig. A més, hi haurà 149 representants de l’administració que vetllaran pel correcte funcionament de la jornada, que s’allargarà fins a les 20h. Alguna més, s’hi afegim el recompte de paperetes i l’escrutini.