La majoria de les 525 places pels Casals municipals d’hivern són becades

Fins a 525 infants i joves participaran aquests dies de festes dels Casals municipals d’hivern, organitzats per l’Ajuntament en col•laboració amb vuit entitats de lleure de la ciutat. Les activitats començaran el dia 27 i finalitzaran el dia 4 abans de Reis, amb horari de 9 del matí a 4 de la tarda. Els casals s’adrecen a infants d’entre 3 i 17 anys, la majoria dels quals, uns 440, arriben derivats dels serveis socials municipals.

Són canalla que es troben en situació de vulnerabilitat i que ja disposen de beques per la seva escolarització però que en el període de vacances d’hivern, no tenen garantides les seves necessitats alimentàries i educatives. La gran majoria, aquests 440, gaudiran de beques al 100 per cent, amb esmorzar i dinar inclosos. La resta de places, unes 85, s’ofereixen en obert a la resta de la ciutadania per facilitar la conciliació amb la vida laboral i familiar.

Els Casals d’hivern, similars als del mes d’agost, mantenen la seva funció socioeducativa integral, socialment inclusiva, i que cobreix un ampli ventall de necessitats dels joves. Com cada any el Saló Juguem obrirà un dia al matí per a tots aquests nens que participen dels Casals. Aquest any serà el dia 3. Per a la reserva de places cal posar-se en contacte amb qualsevol de les vuit entitats col•laboradores com són l’Esplai Ca n’Aurell, Esplai Tremola de Vilardell, Centre de Lleure Tu Tries, Centre d’Esplai Guadalhorce, Esplai la Fàbrica de Can Tusell, Esplai Can Palet, Grup de Colònies de Ca n’Anglada i Centre d’Esplai Can Parellada.