La majoria del professorat d’escoles i instituts se suma al primer dia de vaga del sector educatiu

Més professors al carrer que a les aules. Aquest era l’aspecte que presentaven bona part dels centres d’ensenyament catalans aquest dimarts al matí. També a Terrassa la majoria del personal docent d’escoles i instituts s’ha sumat a la vaga del sector educatiu. Les dades dels sindicats indicaven un seguiment del voltant d’un 60% dels mestres de Primària i un 75% de Secundària. Per la seva part, el departament d’Educació l’ha rebaixat en un 31% a les escoles públiques i en un 8% en els centres concertats.

En el cas de l’Institut Mont Perdut, dels 70 professors del centre un total de 50 han secundat la protesta. S’han reunit a primera hora a les portes del centre, on han llegit un manifest conjunt. Posteriorment han agafat el tren per anar a Barcelona, a la mobilització unitària convocada als Jardinets de Gràcia. Protesten contra la decisió unilateral del govern català d’avançar la data d’inici del curs, però també reclamen unes millors condicions per a un sector que arrossega molts anys amb dèficit d’inversions.

Molts alumnes, sobretot de Secundària, han decidit quedar-se a casa davant la més que probable suspensió de les seves classes. L’Institut Mont Perdut ha registrat una mitjana de 5 estudiants per aula, és a dir que entre els seus 650 alumnes, només 122 han assistit al centre. Una tendència, però, desigual; ja que també hi ha hagut d’altres centres que s’han vist desbordats per l’assistència d’alumnes i la manca de personal docent.

Aquest és el primer dels 5 dies de vaga anunciats pels sindicats fins a finals de març. Les protestes seguiran, tant a escoles públiques com concertades, aquest dimecres i dijous, encara que tot fa preveure que el seguiment serà menor. En l’aspecte econòmic, cal tenir en compte que els professors que se sumen a la vaga perden prop de 120 euros del seu sou per cada jornada de protesta.