La majoria d’estudiants de la UPC vota República per davant de Monarquia

A favor de la Monarquia 33 vots (3,1%), a favor d’un Estat Republicà: 1023 vots (95,97%). També s’han comptabilitzat tres vots en blanc (0,28%). La participació ha estat de 1.056 vots, és a dir, del 24,45% del cens de la universitat. Pel que fa a la segona pregunta, sobre si “Estàs a favor de l’obertura de processos constituents?”, el resultats ha estat el següent: Sí: 1.012 vots (94,93%); No: 16 vots (1,5%); Blancs: 32 vots (3,0%).

Aquest és el resultat de la consulta no vinculant que avui han fet els estudiants de la Universitat Politècnica de Terrassa. La majoria d’estudiants i personal docent d’un cens de 4.500 persones, han dit preferir abolir la Monarquia com a organització política de l’Estat.

Durant tot el dia d’avui al vestíbul de l’Escola d’Enginyers Industrials s’han instal·lat unes urnes on la comunitat universitària ha pogut expressar la seva opinió. D’aquesta manera el Campus de Terrassa se suma així a la iniciativa dels estudiants de cinc universitats catalanes, que ja han celebrat les seves consultes sobre Monarquia o República. Com també ja ho han fet, els estudiants de 27 campus universitaris espanyols.

A Madrid, el 84 per cent d’un cens de 7.000 persones, van considerar millor una organització republicana per a l’Estat. Si bé els resultats d’aquestes consultes no són vinculants, sí que donen una certa idea de l’estat d’opinió dels ciutadans.