La manifestació del 8M aplega prop de 2.000 persones a Terrassa

Vora dos milers de persones han participat aquest diumenge al migdia de la manifestació del 8 de març a Terrassa. La plataforma Feministes Terrassa, creada tot just aquest mes de febrer, ha valorat com un èxit l’assistència multitudinària a la convocatòria, superant les expectatives de les pròpies organitzadores.

La mobilització ha arrencat a dos quarts d’una del migdia des de tres punts diferents de la ciutat: la plaça de l’Aigua, la plaça dels Països Catalans i l’Estació del Nord. La consigna era vestir de negre i lila i eren moltes les que portaven les seves pròpies pancartes.

Totes tres columnes han avançat fins al monument de la Dona Treballadora, cadascuna prenent el nom d’una de les tres últimes víctimes mortals de la violència masclista a Terrassa: Eva, Judith i Mònica. A la plaça de la Dona, han rebut els manifestants tres pilars de quatre fets íntegrament per castelleres de les tres colles de la ciutat: Minyons, Castellers i Bergants. La lectura del manifest ha anat a càrrec de diverses dones de Feministes Terrassa, fent-se ressò de les múltiples lluites del feminisme: contra la bretxa salarial, contra la feminització de les cures i de la pobresa, contra la violència masclista, contra l’homofòbia, contra la invisibilització de les dones transsexuals i contra la cosificació dels cossos. També han intervingut amigues i familiars de les terrassenques assassinades que donaven nom a les tres columnes i la coral ‘Amb veu de dona’ ha interpretat tres cançons.