La marató de vacunacions a Terrassa Plaça aconsegueix aplicar les 900 dosis previstes

900 egarencs han aprofitat aquest divendres per vacunar-se sense cita prèvia en un espai expressament habilitat a l’aparcament del centre comercial Terrassa Plaça. Des de les 9h i fins a les 20h, tots els qui ho volien podien acostar-se per rebre la vacuna de Janssen, l’única d’una sola dosi autoritzada a casa nostra. El dispositiu mòbil portava un carregament de 900 vacunes i ha aconseguit exhaurir-les totes: després d’un matí amb força afluència a primera hora i un migdia més calmat, a les 15h s’ha arribat a la meitat de dosis. Després a la tarda el ritme s’ha tornat a animar fins a acabar amb tot l’estoc disponible. Els qui s’hi han acostat eren persones interessades en rebre la vacuna i que per un motiu o altre encara ho tenien pendent.

La jornada d’avui forma part d’una campanya on l’autobús del Banc de Sang acudeix a punts del país on el departament de Salut considera que convé reforçar la vacunació, bé sigui perquè els índexs són baixos o perquè hi ha dificultats d’accés. En el cas de Terrassa, l’objectiu principal eren els majors de 40 anys de les zones assistencials corresponents als ambulatoris Terrassa Nord i Terrassa Est.

Aquesta campanya de vacunació ha arribat a Terrassa just l’endemà que l’Ajuntament reclamés al Govern un punt fix de vacunació massiva a la ciutat com els que hi ha a la Fira de Barcelona i a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell.