La Marea Blanca anima els terrassencs a reclamar davant la «situació d’emergència» de les llistes d‘espera

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa considera que l’estat actual de les llistes d’espera als equipaments sanitaris de la ciutat forma part de la «situació d’emergència» de la sanitat pública, un model que considera «en perill». Aquest és un dels missatges que vol transmetre l’entitat, coneguda popularment com a Marea Blanca, en una sèrie d’actes als barris de Terrassa. Després de Can Jofresa, Sant Pere, Ca N’Anglada i Ca N’Aurell, aquest dijous a la tarda la plataforma ha fet la cinquena xerrada al centre cívic de Can Palet.

L’objectiu és acabar passant per tots els barris de la ciutat. Terrassa i la seva zona d’influència conformen un dels sectors amb llistes d’espera més llargues de Catalunya. Segons les dades oficials de desembre, la Mútua de Terrassa és el centre del país amb més espera per a una prova diagnòstica, sis mesos. I la demora més gran de tot Catalunya en visites a l’especialista és anar a l’uròleg a l’Hospital de Terrassa: 19 mesos d’espera. És per tots aquests motius que la Marea Blanca anima els terrassencs a presentar reclamacions, una pràctica encara poc estesa.

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa fa aquestes xerrades de la mà de la Marea Pensionista, ja que la situació amb les residències és també molt similar.