La mascareta ja no és obligatòria al carrer pràcticament un any després

352 dies després, portar la mascareta al carrer ja no és obligatori. Des d’aquest dissabte a la mitjanit, ja no cal portar la mascareta als espais exteriors, sempre i quan es pugui mantenir la distància de seguretat.

Als carrers, aquest relaxament s’ha deixat veure, tot i que la majoria de persones que passejaven pel centre de Terrassa aquest dissabte al matí encara la portaven. Molts dels que no la duien sí que se la posaven quan s’apropaven a altres persones, o bé quan entraven als establiments.

Encara que no calgui dur la mascareta al carrer si hi ha distància suficient, sí que cal portar-la als espais tancats i al transport públic, i també al cotxe si les persones que hi van són de bombolles diferents. També és obligatòria als esdeveniments a l’aire lliure on no es pugui garantir una distància d’un metre i mig entre assistents. En canvi, no cal que la portin els infants de menys de sis anys, les persones amb dificultats respiratòries ni les que viuen a residències si el 80% d’usuaris està vacunat amb les dues dosis.

Així doncs, gairebé un any després, les mascaretes comencen, poc a poc, a deixar-se enrere. Sempre, és clar, amb la precaució que obliguen les dades, que mostren un repunt de contagis especialment entre la població més jove que encara no ha rebut la vacuna.