La Masia de Can Sales impulsa l’agricultura regenerativa amb el Projecte Geosmina

Terrassa compta amb una de les cinc finques que apliquen l’agricultura regenerativa a Catalunya. Està a la Masia de Can Sales, a l’Est del municipi i dins de l’àmbit de l’Anella Verda. Es diu Projecte Geosmina. Una de les bases és tornar a unir ramaderia, agricultura i boscos, com es feia antigament.

MASIA CAN SALES AGRICULTURA REGENERATIVA

Fa dos anys, els seus impulsors van posar en marxa aquest projecte innovador d’experimentació agroecològica. Aquest tipus de conreu és més resistent a les condicions ambientals del canvi climàtic. De fet, estalvia fins al 80% del consum d’aigua respecte les pràctiques intensives tradicionals. A més, aplica nous coneixements científics i tecnològics.

MASIA CAN SALES AGRICULTURA REGENERATIVA

El projecte de la Masia de Can Sales, a més, és una iniciativa amb un fort compromís de formació i divulgació ambiental per donar eines a un sector primari que es troba en crisi. També s’hi poden fer visites guiades amb tallers per a les escoles i també per a adults. L’objectiu és cooperar al màxim pel desenvolupament sostenible del territori.

MASIA CAN SALES AGRICULTURA REGENERATIVA

Dues pageses professionals viuen de la diversa però petita producció d’aquesta finca. Per això només comercialitzen amb alguns restaurants de Matadepera, Terrassa i Sabadell.

MASIA CAN SALES AGRICULTURA REGENERATIVA

El projecte Geosmina manté un lligam estret amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals amb qui intercanvien experiències dins del programa LIFE AgroForAdapt.