La Maurina celebra la cloenda de 10 anys de Pla de Barris amb una gran festa

La Maurina ha celebrat aquest cap de setmana la cloenda dels 10 anys de Pla de Barris amb una gran festa en què les entitats i el veïnat han estat els protagonistes.

La jornada de dissabte s’ha reservat per a un públic més juvenil, ja que aquest ha estat un dels col·lectius més actiu en els deu anys d’actuacions al barri. Així, la Biblioteca del Districte 4 ha acollit una sessió de contes i l’exposició “Pla de barris de la Maurina” que retrata l’abans i ara del barri.

Els Diables de la Maurina i el grup de batucada So-m Maurina han amenitzat la tarda, mentre que el grup musical de versions Hokele, ha tancat la jornada a la plaça de l’Assemblea.

Pel que fa a la jornada de diumenge, el protagonista ha estat el nou equipament cívic del barri, situat a la plaça de la Maurina. A la inauguració han assistit l’alcalde, Alfredo Vega i Agustí Serra de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Ambdós han valorat que el Pla de Barris ha ajudat a millorar les condicions de vida i les oportunitats dels veïns i veïnes de la Maurina.

Tot seguit s’ha projectat un reportatge protagonitzat per aquelles persones que han col·laborat en els 10 anys de Pla de Barris o que viuen a la Maurina. A més, s’ha fet una visita pel nou equipament cívic.
Altres activitats com el ball de Gegantons de l’AMPA de l’escola Roc Alabern i del grup batucada So-m Maurina s’han hagut d’anul·lar per la pluja.

El Pla de Barris a la Maurina ha suposat un projecte de 16 milions d’euros, invertits per l’Ajuntament i la Generalitat al 50%. Al llarg d’aquests deu anys, s’han desenvolupat projectes urbanístics, programes de caràcter social i de rehabilitació de comunitat de veïns i veïnes, que han generat una transformació urbanística, social i econòmica de la Maurina.