La meitat de la ciutadania ja té implantat el sistema de recollida de residus lateral prop de casa

Aquests són els dos nous camions de càrrega lateral que s’han incorporat a la flota d’Eco-Equip, S.A., l’empresa municipal que gestiona el servei de recollida de residus a la ciutat. Han costat uns 519.300 euros i ja estan en funcionament, tot i que encara no hi hagut temps de retolar-los.

Amb aquests dos nous camions, de la marca Volvo amb xassís Renault i caixa recol•lectora Ros Roca de 25 m3, model euro6 –una mica més avançats que els anteriors-, l’empresa ja disposa de sis vehicles per cobrir les tres línies de càrrega lateral que actualment hi ha a Terrassa. Pràcticament la meitat de la població (més d’un 45%) ja té implantat aquest sistema més eficient prop de casa.

La quarta línia entrarà en funcionament al 2019 amb la compra de dos camions recol•lectors més i 750 contenidors (la partida està dins del programa Terrassa Barris en Marxa, 1,1 milions d’euros)

Els nous vehicles permeten que un únic operari, el conductor, realitzi tota la feina sense baixar del vehicle. La renovació de la flota permet una reducció dels temps emprat en la recollida i, per tant, dels costos, l’energia, l’aigua i la contaminació. El promig de la plantilla són uns 360 treballadors.