La meitat de les famílies que reben beca de menjador a la comarca viuen en situació de pobresa extrema

El Consell Comarcal ha fet públic el nombre total de beques menjador concedides. De les 19.606 demandes se n’han atorgat 14.594 (800 més que l’any passat per aquestes dates). A Terrassa, els ajuts concedits són 4.029 (3.828, l’anterior exercici). Són dades d’inici de curs que es modifiquen constantment.

La demanda però, no para de créixer (en 7 anys s’ha incrementat en un 160%). Per això, el president del consell comarcal, Ignasi Giménez, afirma que la situació de vulnerabilitat a la comarca s’ha cronificat.

La majoria d’aquestes beques són del 50% (13.290) i només el 8,9% són del 100% del cost. Això significa, diu, Giménez, que els 23 ajuntaments de la comarca aguanten el sistema de la Generalitat perquè aporten 2,5 milions d’euros per completar-les.

Giménez també ha recordat que el conseller d’educació, Josep Bargalló es va comprometre l’any passat a modificar els criteris d’adjudicació de les beques menjador, obrint el ventall de percentatges de subvencions i a buscar fórmules per garantir les ajudes a la secundària (uns 1.200 alumnes que reben beques a 6è de primària en un escola pública la perden quan entren a la secundària). Cap d’aquestes promeses, diu Giménez, s’ha fet realitat.