`La memòria històrica de la indústria tèxtil a Alfarràs’ guanya l’ajut de recerca Francesc Salvà i Campillo

L’historiador Ramon Dalfó s’ha endut la primera edició de l’ajut a la recerca Francesc Salvà i Campillo. La memòria històrica de la indústria tèxtil a Alfarràs és la proposta de treball guanyadora. Aquest premi dotat amb 4.000 euros el convoca el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

Es tracta d’un ajut que s’atorga a una recerca històrica i/o patrimonial sobre els diferents àmbits que configuren el patrimoni, la història i la cultura industrial, científica i tècnica de Catalunya .

El Jurat ha destacat l’interès de l’estudi presentat i les línies d’aplicabilitat que planteja. També ha posat en valor el fet que es tracti d’una temàtica industrial poc coneguda i estudiada. El treball incorpora la recollida de memòria oral i subratlla la necessitat de fer-ho en aquests moments que encara hi ha persones que en poden parlar. Es tracta d’una proposa que estudia un context social i un territori entorn a l’aigua en diferents moments històrics.

Els membres del Jurat també han destacat l’alt nivell de les propostes presentades i han instat els estudiosos i investigadors a continuar treballant en aquesta línia.