La Mesa de la Formació pel Treball proposarà millores i canvis en la FP per a tota la comarca

Cooperació, coordinació, concertació i consens. Aquests són els 4 principis que han marcat la presentació de la Mesa de formació pel treball del Vallès Occidental, que s’ha fet aquest matí de dilluns a Rubí.

Es tracta d’un nou instrument que es deriva del pla actuació 2016-2017 del Pacte per la Reindustrialització. És una de les 9 taules de treball que s’han constituït per portar a la pràctica accions, millores i canvis concrets.

Els objectius bàsics són millorar la formació professional que s’imparteix, adequant-la a les necessitats de les empreses per tal que els joves trobin, un cop acabats els seus estudis, una ocupació estable i de qualitat.

Per aconseguir-ho, el Consell Comarcal i tots els municipis del Vallès Occidental i els principals agents territorials del món acadèmic, sindical, patronal, cambres i la Generalitat, formaran part de la comissió directora de la Mesa.

L’11 d’octubre, a Cerdanyola, hi ha prevista una jornada per donar a conèixer la Mesa i recollir les primeres aportacions dels centres formadors.