La millora de la situació pandèmica permet reprendre les visites de familiars als pacients del CST

L’Hospital de Terrassa i l’Hospital de Sant Llàtzer recuperen aquest dijous els horaris de visites als pacients ingressats. Després de la millora en les dades epidemiològiques dels darrers dies, els centres del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) han optat per tornar a obrir unes franges horàries perquè els familiars puguin visitar els parents ingressats, després que aquest tipus de visites quedessin restringides a mitjans de juliol.

A les plantes no-COVID de l’Hospital de Terrassa, les visites es podran fer de 12h a 17h tres dies alterns a la setmana. Depenent del llit que ocupi el malalt, seran dimarts, dijous i dissabte o dimecres, divendres i diumenge, quedant el dilluns com a dia sense visites. A les plantes COVID, en canvi, només s’hi acceptaran visites o el dimecres o el dijous, en tots dos casos només entre les 12.30h i les 13.30h.

Tant a les plantes COVID com a la resta, cada pacient podrà rebre només un visitant al dia, el qual a més haurà de ser sempre el mateix. Els visitants hauran de passar un control d’accés, utilitzar mascareta quirúrgica, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i romandre a l’habitació de la persona visitada. Els menors ingressats sí que poden estar acompanyats permanentment per un adult, de la mateixa manera que les embarassades a la sala de parts. L’espai restringit als acompanyats continua sent el Servei d’Urgències, excepte quan ho indiquin els professionals de l’Hospital.

Pel que fa a l’Hospital de Sant Llàtzer, el sistema serà el mateix: visites de 12h a 17h en tres dies alterns segons el llit ocupat pel malalt i limitació d’un visitant per pacient que haurà de romandre dins l’habitació en qüestió. En aquest cas, però, la norma general és que els menors d’edat tenen prohibida l’entrada al centre.

Aquests canvis arriben en un context de millora dels indicadors de la pandèmia on la cinquena onada de contagis comença a quedar enrere: a Terrassa, en la darrera setmana d’agost el risc de rebrot era inferior a 150 i la positivitat va baixar per sota del 4%. És per això que aquesta setmana les residències geriàtriques ja han ampliat a tres el nombre possible de visitants, a més de retirar l’obligatorietat dels testos ràpids d’antígens.