La millora de l’atenció primària i el futur de l’aparcament de Sant Roc, a la recta final del ple d’octubre

Els grups municipals del PSC i CS han transaccionat les seves respectives propostes de resolució per fer-ne una que demanava millorar l’actual situació de l’atenció primària amb més recursos humans i materials per fer front a les necessitats de la ciutadania davant la pandèmia i altres malalties.

La Generalitat acaba de presentar un Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària dotat amb 300 milions d’euros fins al 2022 que significarà augmentar en un 17% els professionals (1.400 d’ells, només per atendre casos de Covid-19) i  invertir 5,5 milions d’euros en tecnologies. Per això, el tinent d’alcalde Isaac Albert, ha qualificat la moció de deslleial i oportunista.

La regidora de la formació taronja, Isabel Martínez, li ha replicat que és oportuna perquè és el que demana la ciutadania. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

També hi ha hagut debat intens en un altre punt presentat per les mateixes foramcions i que, finalment, no ha estat aprovat. Socialites i Ciutadans volien estudiar altres usos alternatius a l’aparcament soterrat del Portal de Sant Roc.

L’equip de govern té un estudi que valora la seva reconstrucció en 10 o 12 milions d’euros, en funció de les plantes. Aquest pàrquing es connectaria amb el de la Plaça Vella i, d’aquesta manera, els accessos se situarien a la Rambla. Així, la superfície del Portal però també des de Ca n’Aurell i fins arribar a l’Escola Industrial, es convertiria en un eix comercial i cívic que transformaria el centre i la ciutat, d’est a oest. Per a Isaac Albert es tracta d’un projecte estratègic de ciutat al nivell del Parc de Vallparadís o el soterrament de la Renfe, que necessitarà diversos mandats per fer-se realitat i el consens i la participació de tots els grups municipals. Per a l’equip de govern l’aparcament del Portal és només una peça en un projecte més ampli.

Finalment, la proposta ha estat rebutjada amb els vots en contra de TxT i ERC-MES. JxT s’ha abstingut argumentant que faltava informació.