La millora del ferm de Ramon y Cajal i a l’Avinguda Vallès, darreres obres d’aquest estiu

Aquesta setmana arrenquen les darreres obres d’asfaltat que durant aquest estiu s’han fet a diferents punts de la ciutat. Aquest dilluns és previst que comencin els preparatius per reasfaltar el carrer Ramon i Cajal, i en dos punts de l’avinguda del Vallès, a l’alçada del pont de Béjar i per sota la carretera Nacional 150. L’asfaltat del carrer Ramon i Cajal afectarà el tram comprès entre la carretera de Montcada i l’avinguda de les Glòries Catalanes i podrien finalitzar coincidint amb l’acabament d’aquest mes d’agost. Els primers dies de les obres afectaran als itineraris habituals de les línies d’autobus L7 i L9, que es desviaran per l’avinguda de les Glòries Catalanes.

En els darrers dies, fins a finals de mes, només la línia L7 circularà per l’Avinguda de les Glòries Catalanes i l’Avinguda de Barcelona. Aquests treballs formen part d’un primer lot d’un total de cinc. En aquest paquet s’han fet d’altres actuacions al districte 1, com el carrer Sant Francesc i a Mare de Déu de les Neus, a Ca n’Anglada. Pel què fa a l’Avinguda del Vallès es refarà la pavimentació en dos punts, al seu pas per l’Avinguda Béjar i en el tram per on passa per sota la carretera N-150. Les obres que duraran fins el 7 de setembre, comportaran talls de trànsit puntuals en els dos trams, amb talls totals de circulació a l’Avinguda Béjar entre el carrer Provença i l’Avinguda del Vallès, i al pont de Béjar.

Només es podrà circular per l’Avinguda del Vallès en sentit ascendent i descendent, sense poder fer el gir cap a l’avinguda i el pont de Béjar. També es reduirà un carril al costat est de l’Avinguda del Vallès, entre la Rambla de Francesc Macià i el carrer Vallespir. A mesura que finalitzin els treballs s’aniran obrint els carrers a la circulació amb alteracions puntuals per la presència de maquinària i operaris. L’empresa Euroasfalts és l’encarregada de fer aquestes feines amb un pressupost de més de 390.000 euros.

Aquestes obres formen part d’un lot en el qual també hi ha d’altres treballs del districte 6, concetrant-se aquestes actuacions en el barri de Sant Pere Nord. El projecte total d’asfaltat costa gairebé 400.000 euros, en concret. 396.988. D’altra banda la Diputació també està fent obres aquest dilluns i demà dimarts a la carretera de Rubí, la BP-1503, sota el viaducte de la Nacional 150, a l’avinguda de Santa Eulàlia. Es preveu regular el pas alternatiu pels vehicles sense cap alteració del transport públic que passa per la zona. Amb aquestes actuacions finalitza el calendari de pavimentacions de l’estiu que s’han fet a diversos punts de la ciutat per conservar i mantenir el ferm i renovar la senyalització horitzontal.