La Mitja de Terrassa busca més recursos per seguir projectant les seves curses

Incrementar les inscripcions i les aportacions per patrocini i disminuir les despeses per tal seguir oferint una prova de primer ordre i de màxima qualitat. És el full de ruta que s’ha marcat la nova junta directiva de l’Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa, de cara a les principals curses.

La primera d’elles serà la 9a Cursa Fanny Sallés (8 d’octubre), que mantindrà la seva vessant popular i familiar, amb l’objectiu d’augmentar en unes 300 persones la seva participació. Però gran part dels esforços se centraran en la 24a Mitja Marató Internacional de Terrassa i 18a Santi Centelles (28 de gener).

Cursa De Les Dones 2022

Sortida de la Cursa de les Dones de l’any passat

Els seus responsables volen seguir potenciant internacionalment la prova de 21 quilòmetres i que la de 5 torni a ser Campionat de Catalunya Absolut de la distància. L’objectiu és incrementar les inscripcions de totes dues en un 25%, les aportacions per patrocini en un 30% i reduir els costos en un 15%.

És per això que s’està treballant en aconseguir dos patrocinadors més de nivell superior per potenciar el finançament extern i així rebaixar el cost per corredor, que actualment supera els 46€. Actualment un 52% dels recursos econòmics de l’estructura de la Mitja els generen els patrocinadors, un 40% provenen de les inscripcions a les curses i un 8% prové de la subvenció de l’Ajuntament.

Per disminuir les despeses, la propera gala de presentació de la Mitja es farà en un espai més reduït, amb una capacitat per a unes 100 persones aproximadament. La Masia Freixa és l’escenari que es baralla per donar a conèixer les novetats de la cursa.