La Mitja Marató arriba a la 20a edició amb la voluntat d’internacionalitzar-se i batre rècords

La 20a Mitja Marató de Terrassa vol ser internacional i batre el rècord de la prova. Els organitzadors volen aconseguir la presència d’atletes masculins de Kenya i femenines nacionals, entre 10 i 15 corredors de fora, en funció de la disponibilitat i del cànon de l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF).

Com ja és tradicional, el cartell de les proves és obra de Jordi Canyameres. Per al 2019, el fotògraf terrassenc ha triat una imatge futurista que connecta amb la ciutat moderna del segle XXI. La cursa de 21 quilòmetres i la germana petita, la 14a Santi Centelles, de 5, se celebraran diumenge, 27 de gener.

Entre les novetats figura el canvi del punt de sortida i arribada. Ja no serà al Passeig 22 de Juliol sinó al Parc dels Catalans. Per tant, els organitzadors creuen que el recorregut, després de la primera pujada, serà pla i descendent i ajudarà a aconseguir un temps d’1 hora i 1 minut, en homes, i 1 hora i 13 minuts, en dones.

A més, la Santi Centelles entra dins del Campionat de Catalunya. Així, els primers classificats, en categoria masculina i femenina, s’erigiran amb el títol de campió de Catalunya en aquesta distància. Carles Castillejo, vigent campió de la mitja i plusmarquista de la distància a Terrassa, actualment lesionat, correrà la de 5 km.

El logotip que identifica les curses amb la ciutat també ha canviat i els corredors que s’inscriguin a l’octubre es beneficaran d’un 50% de descompte. Una exposició, al gener i als Amics de les Arts, recordarà les dues dècades d’història de la mitja.