Una desfilada de moda creada pels alumnes de Tèxtil i Confecció de l’Institut Terrassa

El Teatre Alegria ha acollit aquest passat divendres una desfilada de moda dels alumnes de Tèxtil i Confecció de l’Institut Terrassa.

Una mostra de la creativitat i el talent d’aquests nois i noies, organitzada pel departament de disseny i moda del centre. Els estudiants dels Cicles Formatius i del Programa de Formació i Inserció han fet peces que giren a l’entorn de la temàtica «cultura i esports». Coincidint així amb la celebració de les Olimpíades a París.

L’activitat és una oportunitat per mostrar els seus treballs davant del públic i celebrar la passió i el progrés en el seu aprenentatge. Els vestits combinen tècniques tradicionals i modernes, demostrant així el potencial dels futurs professionals del sector.

Sobre els Cicles formatius de Tèxtil i Moda

L’Institut de Terrassa és reconegut per ser un centre amb una llarga trajectòria en formació tèxtil.

Actualment s’imparteix una gran varietat de cicles formatius que preparen als estudiants per a carreres d’èxit en el sector tèxtil i de la moda:

● CFGM Fabricació i ennobliment de productes tèxtils (orientat al disseny i les noves tecnologies): Proporciona les competències necessàries per a la fabricació i el tractament de productes tèxtils: fils, teixits, peces confeccionades, etc. Els alumnes aprenen sobre els processos de producció, el tint i acabat dels teixits, així com el seu disseny i els passos per arribar al producte final.

● CFGM Confecció i moda: En aquest cicle, els estudiants adquireixen habilitats en el disseny, patronatge i confecció de peces de roba. El currículum inclou la creació de peces a mida, l’ús de programes de disseny i patronatge assistit per ordinador. I també, tècniques avançades de costura i coneixement sobre les tendències de moda.

● GFGS Disseny Tècnic en Tèxtil i Pell (orientat a la creació de col·leccions de moda i vestuari a mida): Els estudiants aprenen a crear i desenvolupar dissenys per a diferents tipus de productes tèxtils i de pell. Això inclou des de la selecció de materials i colors fins a la creació de patrons i prototips. A més, treballen diferents tècniques de confecció i acabats, així com l’ús de programari especialitzat en disseny tèxtil. Els estudiants també reben formació sobre les últimes tendències del mercat i com adaptar els seus dissenys a les necessitats de la indústria i dels consumidors.

Sobre el Programa de Formació i Inserció

● PFI Tèxtil (Programa de Formació i Inserció): Aquest programa està dissenyat per a joves que han abandonat els seus estudis obligatoris i desitgen reincorporar-se al sistema educatiu i laboral. El PFI Tèxtil ofereix formació bàsica en tècniques tèxtils, confecció i personalització de peces. El alumnes participen en diferents projectes que els preparen per iniciar una carrera en el sector tèxtil.

Els cicles formatius de l’Institut de Terrassa combinen formació teòrica amb experiència pràctica. D’aquesta manera es garanteix que els estudiants estiguin ben preparats per afrontar els reptes del mercat laboral. Amb unes instal·lacions ben equipades i un equip docent altament qualificat, l’institut s’ha convertit en tota una referència en la formació tèxtil del Vallès Occidental.