La Moneda

‘La Moneda’, de la companyia local Punt i Seguit Teatre, s’estrena a l’Alegria aquest dissabte

Muntatges teatrals nascuts a Terrassa però amb l’ambició de ser representats arreu. Amb aquesta filosofia va néixer l’any 2007 la companyia local Punt i Seguit Teatre. Aquest dissabte, a les 8 de la tarda, porten al Teatre Alegria l’estrena de l’obra La Moneda, d’Eloi Falguera.

Aquesta és la història de l’Enric, el Ferran i el Bernat, tres amics que des de fa anys i panys comparteixen una afició molt particular: col·leccionen monedes medievals de la Corona d’Aragó. Monedes d’or i de plata.

També des de fa molts anys segueixen un mateix ritual: un vespre de cada mes es troben per sopar i ensenyar-se les noves monedes que han aconseguit. Semblen tres amics ben avinguts, però qui sap si, a part de les monedes, en aquestes trobades s’hi barregen assumptes més personals

En els seus quinze anys d’història, Punt i Seguit ha fet més de 220 representacions a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i ha rebut 223 premis en diverses mostres i concursos. Entre les obres que ha dut a escena hi ha estrenes absolutes de textos catalans, com ara 25 de gener i El traspàs, també del mateix Eloi Falguera o La veritat, d’Esteve Eche. També ha estrenat textos internacionals en llengua catalana, com ara Lampedusa, d’Anders Lustgarten.