La Muncunill acull l'”espai de llibertat” del transgressor Ocaña

La sala Muncunill acull una exposició antològica de José Pérez Ocaña, el conegut activista pels drets dels homosexuals i reconegut artista que als anys 70 i 80 va ensenyar al món el caràcter transgressor de la seva obra. L’exposició d’Ocaña que va morir en un accident el 1983 a la seva Andalusia natal, porta l’epígraf “d’Espai de Llibertat”, una lluita aferrissada que l’artista va defensar quan encara era vigent la llei de Perillositat Social imposada pel franquisme.

L’exposició està dividida en tres blocs. El primer biogràfic fa una aproximació a l’artista a través de fotografies i algunes peces originals cedides per familiars i amics. La part audiovisual recull les produccions al voltant de la figura d’Ocaña com el Retrat Intermitent de Ventura Pons. El bloc homenatge, en el qual hi han participat diversos artistes de diferents disciplines i que s’han sentit influïts per la personalitat transgressora i lliure d’Ocaña.

A la mostra hi han col•laborat destacats personatges de la cultura que van compartir amistat amb Ocaña com el mateix cineasta Ventura Pons, l’actor Enric Majó, el també artista de còmic Nazario o la fotògrafa Colita que ha cedit interessants instantànies. La mostra està organitzada per l’associació LGTB de Terrassa i s’enmarca en el pacte per la Diversitat Afectiva, Sexual i d’Identitat de gènere que promou l’Ajuntament de Terrassa i que integra a nombroses entitats, institucions i sindicats de la ciutat. Ocaña, espai de llibertat, es podrà veure fins el 14 de gener a la sala de la plaça Didó.