La nedadora mallorquina Melani Costa fitxa pel CN Terrassa

La secció de natació del CN Terrassa compta aquesta temporada amb un reforç de luxe. Es tracta de la mallorquina Melani Costa, que abandona l’UCAM Murcia per competir ja aquest proper cap de setmana sota la disciplina del club egarenc. Costa, però, mantindrà la seva residència i lloc d’entrenament a Palma.

Ja hi havia un interès del CN Terrassa per fitxar-la, però la seva contractació es va accelerar fa dues setmanes, durant la Gala de la Federació Espanyola de Natació a Madrid. L’objectiu del club era presentar-la divendres passat, però els seus compromisos esportius ho faran endarrerir uns dies. La nedadora s’hi quedarà durant unes hores per fer una jornada social i de tecnificació amb el planter egarenc.

Trajectòria

Melani Costa Schimd, de 28 anys, és una especialista als 200, 400 i 800 metres lliures. De fet el 2013, al Campionat del Món de Barcelona, es va proclamar subcampiona en 400 lliures, establint un nou rècord d’Espanya. És el major èxit en el seu extens palmarès internacional que inclou, entre d’altres metalls, dues medalles, una d’or en 400 lliures i una de bronze en 200 lliures, al Mundial de piscina curta d’Istanbul del 2012 i dues més a l’Europeu de piscina curta d’Eindhoven del 2011. La mallorquina ha participat també en dos Jocs Olímpics, els de Pequín 2008 i Londres 2012. Aquest mes d’agost, al Campionat d’Espanya celebrat a Terrassa, es va emportar el títol en 400 lliures.

El fitxatge de Melani Costa, a més de la notorietat mediàtica, potencia l’equip femení del CN Terrassa, que podria assaltar el domini de la natació estatal, en mans del CN Sant Andreu i del Real Canoe. I més amb les renovacions de les madrilenyes Patricia Castro, quan es donava per fet que abandonaria el club, i Carmen Herrero i també de la canària Evelyn Álvarez. A aquests noms s’han d’afegir la continuïtat de Carla Campo i les joves que apunten molt amunt.