El gel encara ha complicat la circulació aquest matí al nord de la comarca

La pluja que va començar a caure a Terrassa dilluns a mitja tarda es va transformar, primer en calamarsa i després en neu granulada i neu. Va ser cap a quarts de vuit i, en general, no va persistir més de mitja hora. No va tenir conseqüències importants en la mobilitat de la ciutat més enllà d’alterar alguna activitat esportiva a l’aire lliure, com aquest entrenament a l’Estadi Olímpic, que presentava una imatge poc habitual.

On sí que la neu va fe estralls va ser al nord de la comarca, on va agafar de valent a l’alçada de Vacarisses. La C-58, al pas per aquest municipi, va quedar impracticable i això va provocar cues importants. El trànsit es va haver de desviar per la C-16, que va aixecar les barreres dels peatges.

Aquest dimarts al matí el sol radiant i el fred han deixat imatges boniques però les plaques de gel a les carreters encara complicaven els desplaçaments. En alguns llocs calien cadenes i molts vehicles han quedat a la calçada a l’espera que el gel es desfaci. Fins i tot una màquina llevaneus ha quedat fora de circulació.

Matadepera també ha acumulat gruixos importants de neu, que han fet patinar més d’un cotxe però que no ha impedit que funcionés el transport públic. Els serveis municipals s’han encarregat de retirar la neu de la calçada i de llançar-hi sal. Els accessos a Sant Llorenç i La Mola han quedat ben enfarinats.

A banda de la neu també són notícia les baixes temperatures d’aquesta nit, la més freda del que portem d’hivern. A Terrassa ha glaçat, amb valors lleugerament negatius gairebé a tota la ciutat. Al Vallès Occidental destaca Vacarisses i Matadepera, on el termòmetre ha baixat dels dos graus sota zero. Això ha fet, per exemple, que la C-58, al seu pas per Viladecavalls, encara presentés aquest dimarts al matí zones amb plaques de gel on s’ha hagut d’extremar la precaució al volant.