La nevada no sorprèn ningú però fa disminuir el trànsit i l’activitat

Les previsions meteorològiques no han decebut els qui esperaven la neu amb candeletes. A primera hora del matí han caigut els primers flocs i a mesura que la ciutat es despertava les teulades, patis i jardins s’anaven emblanquinant. Les escoles ja havien avisat que avui romandrien obertes però que no es garantiria l’activitat ordinària. Per això, moltes de les famílies que s’ho podien combinar, han optat per no dur-los a classe. L’activitat universitària sí que s’ha suspès, almenys al matí.

El govern català ha mantingut activat el pla NEUCAT, ara en fase d’emergència. 120 persones del servei municipals per la gestió de l’espai públic s’han encarregat de mantenir accessos i infraestructures en bones condicions.

Els pendents del torrent de Vallparadís han estat ideals per lliscar amb la neu, ja sigui amb trineu o amb qualsevol andròmina improvisada. Passejar sota la neu també ha estat una opció, fins i tot per qui no havia vist mai nevar.

En general s’ha intentat evitar l’ús del vehicle privat. Tot i així s’han registrat algunes incidències menors. Molts també han triat el transport públic per a trajectes interurbans. La carretera C-243 cap a Martorell ha quedat tallada en els dos sentits per un accident a primera hora del matí. Ha calgut fer ús de les cadenes a la carretera de Mura, a partir de Can Roura. Algunes línies d’autobús no han pogut completar el recorregut per l’acumulació de neu en algun punt. Mica en mica la situació s’ha anat normalitzant.