Rosa Boladeras: “S’ha de posar la cultura al centre de les polítiques”

El Teatre Principal ha estat l’escenari escollit per acollir aquest dilluns la Nit de les Arts. Una trobada del sector artístic de la ciutat on els diferents agents culturals han pogut intercanviar experiències i opinions. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament ha volgut crear comunitat i fer créixer la xarxa cultural. 

Rosa Boladeras, regidora de Cultura, ha defensat que la cultura ha d’estar al centre de les polítiques com un element imprescindible en el benestar i per aconseguir una societat que aspiri a l’equitat, el respecte, a la universalitat  i a l’alegria. També ha fet un repàs dels projectes artístics que s’impulsen des de l’Ajuntament.

El lema ha estat «La cultura és un dret» i és que Terrassa va ser una de les 10 ciutats que van acollir una de les sessions participatives dins el procés d’elaboració de la futura llei dels drets culturals. 

La vetllada ha comptat amb l’actuació de la cantant Sara Roy. També l’Ismael Lasri, un dels alumnes del projecte Rock’in ha pujat a l’escenari acompanyat del piano.

D’altra banda, alguns dels joves participants al projecte Virals han tingut l’oportunitat d’exposar la seva experiència.

Per últim, s’ha presentat un nou vídeo divulgatiu, que ha comptat amb la presència de Miki Núñez, Pere Arquillué, Marissa Josa o la Queency. Així es vol incentivar el consum cultural, especialment entre el públic més jove. Aquest treball audiovisual ha servit per mostrar el talent local, a més de fer palès tot el que pot aportar la cultura com a element democratitzador i integrador. 

[Foto:Ajuntament de Terrassa]