1598296124122 670x378

La noia que va vexar una àvia de la residència de Mossèn Homs, a punt d’anar a judici

La noia que va vexar i gravar una anciana a la Torre Mossèn Homs, es troba a un pas d’anar a judici. El jutge ha deixat a un pas de judici a l’auxiliar de la residència Mossèn Homs que l’agost del 2020 va vexar una dona de 91 anys, mentre la seva companya, una altra auxiliar també menor d’edat, ho gravava. Després ho van publicar a Instagram i veient l’enrenou causat, van demanar disculpes. El magistrat del jutjat d’instrucció 3 de Terrassa considera que la jove hauria comès delictes contra la integritat moral i descobriment i revelació de secrets. El primer implica una pena d’entre sis mesos i dos anys de presó. El segon, entre un i quatre anys. En aquest cas, a més, hi hauria l’agreujant de tractar-se d’una persona indefensa i vulnerable. És a dir, s’hi juga sis anys de presó.

Ara, si l’Audiència de Barcelona avala la resolució del jutge instructor de Terrassa, l’auxiliar podria seure al banc dels acusats per aquests dos delictes. Arran dels fets, tant ella com l’altra auxiliar van perdre la feina a la residència. En plena pandèmia el cas va aixecar molt d’enrenou a les xarxes per l’impacte de les imatges d’una pacient immòbil i indefensa davant l’actitud sorneguera de les dues cuidadores adolescents. El jutge considera que les dues noies van actuar de mutu acord, “amb la intenció d’humiliar la resident, que pateix deteriorament cognitiu moderat-greu i dependència severa”, assegura el magistrat a la interlocutòria.

Els fets van passar fa un any i mig i el Departament de Treball, Afers Socials i Família va denunciar als Mossos d’Esquadra el tracte vexatori a la dona gran, usuària de la residència pública de Mossèn Homs de Terrassa, després de l’aparició del vídeo. En el vídeo es veu la cuidadora implicada ara en aquesta interlocutòria judicial, intentant donar menjar i administrar la medicació a la usuària, mentre li diu expressions humiliants com, vella rondinaire o, no entens que t’has de prendre la pastilla?.

Mentre l’altra auxiliar ho grava en vídeo sense deixar de riure i cridant improperis a l’àvia. Les dues treballadores, contractades per la pandèmia, van renunciar al seu lloc de treball. La noia que va gravar el vídeo i va penjar-lo a internet va demanar disculpes posteriorment en un altre vídeo, que també va difondre a les xarxes abans de tancar el compte temporalment: “No vinc a justificar-me ni res, només vull dir que assumiré les conseqüències, que soc conscient de l’acte que hem fet i el reconec.”

Notícies relacionades: