La nova EPEL de l’aigua funcionarà sis mesos amb una gerència provisional

L’Ajuntament estudia presentar un requeriment al jutge perquè la fins ara empresa concessinària de l’aigua, Mina d’Aigües de Terrassa, faciliti tota la informació necessària pel bon funcionament de la nova Entitat Pública Empresarial Local, l’EPEL Terrassa Cicle de l’Aigua. Mina ha presentat diversos contenciosos contra la remunicipalització de l’aigua, la qual cosa li ha permès retardar el compartir la informació referent a clients i treballadors, lectures de comptadors, abonaments o programes informàtics entre d’altres.

Així s’ha explicat aquest dimecres en la Comissió Informativa de Societats Municipals que ha fet un repàs de les darreres novetats sobre la nova EPEL, després de la constitució del Consell d’Administració el passat 12 de juny. La nova empresa municipal busca dos locals per la ciutat, un que acollirà les oficines i l’atenció al públic, i una altra per als tallers. Unes instal•lacions que en els pròxims 6 mesos seran gestionades per una gerència provisional que es constituirà en els pròxims dies.

La nova empresa també estudia incloure en el consell d’administració, tres persones de perfil tècnic, econòmic i jurídic. El lloc de perfil tècnic el podria ocupar el fins ara assessor de tot el procés de municipalització, Joan Gaia. Paralel•lament també s’ha portat a registre 4 dels possibles noms comercials per a la nova imatge corporativa de la societat. La nova EPEL es podrà dir T Aigua, Aequa, Coaigua o TE Aigua, amb E de Terrassa. Tots aquests procediments haurien d’estar enllestits el dia 10 de desembre quan la nova empresa municipal assumeixi integrament la gestió de l’aigua a la ciutat.