La Nova Jazz Cava estrena quatre àlbums discogràfics aquest març

El mes de març arrenca a la Nova Jazz Cava amb presentacions discogràfiques ben diverses. Fins a 4 àlbums s’estrenen els propers dies a Terrassa.

Aquest mateix any ha vist la llum My Best Blues Piano del virtuós pianista i compositor argentí Christian Poyo Moya, un treball d’old blues, boogie, ragtime, swing, enregistrat en formació de piano trio, amb Oriol Fontanalls i Reginald Vilardell. Compten en el directe amb el vocalista i ballarí austríac criat a Londres Patrick O’Brien.

Cancionero (FSNT, 2020), és el nou treball del baterista mirandès Gonzalo del Val. Posicionat entre els millors àlbums de l’any, Premi Enderrock de la crítica especialitzada, premi internacional de la Journalist Association i de la crítica de la prestigiosa Down Beat.

A Un Imprevisto È La Sola Speranza (The Changes, 2020), segon àlbum del contrabaixista sicilià Giuseppe Campisi, la tradició afroamericana és el punt de partida per a un projecte atrevit que combina elements de swing, bossa nova i jazz contemporani.

I finalment Single Mama, debut discogràfic dedicat a la dona a través de la diversitat dels seus temes i un acurat treball del tàndem de la vocalista catalana Sandra Cooper i Robin Benerjee, guitarrista oficial d’Amy Winehouse.

Noves veus i jazz europeu

Debut a Terrassa de Ben van Gelder, un dels músics més destacats de la nova generació del jazz europeu. Darrerament ha rebut el premi Deloitte Jazz, considerat el guardó de jazz més prestigiós dels Països Baixos. Es podrà escoltar amb un altre jove astre, el català Lluc Casares.

En el marc del 15è aniversari del planter català de la Sant Andreu Jazz Band, el seu creador i líder Joan Chamorro ens proposa un quintet amb les prometedores Alba Armengou, trompetista, saxofonista i vocalista d’encantador fraseig, i Èlia Bastida amb el seu violí i també al saxo tenor i a la veu. El trio es completa amb Arnau Julià, el que va ser el primer bateria de la Sant Andreu i el pianista Joan Monné.

De l’aula de l’Escola Municipal de Música Frederic Mompou de Matadepera a l’escenari de la Nova Jazz Cava. La Fredi’s Jazz Band fundada l’any 2003 i dirigida per Enric Alegre, manté el seu esperit per compartir el llenguatge universal de la música i el treball en equip.

La programació es completa amb Multijazz amb Carles Pineda, Dan Posen, Xavier Algans, Xavi Castillo i Pau Bombardó.

I tos els dijous, Jam Session. La sensació de la Temporada amb rècord de “Sold Out”. Aquest mes amb Oriol Vallès, Irene Reig, Oriol López-Calle, Marc Uroz i Llorenç Colomar al capdavant dels seus projectes.