La Nova Jazz Cava presenta la programació de desembre amb un cicle especial per acabar l’any

Tot just després de presentar la Temporada Estable 2020-2021, la Nova Jazz Cava estrena la programació de desembre. La sala de jazz terrassenca manté les Jam Sessions, tots els dijous, aquest mes amb Víctor Carrascosa Grup, Álvaro Imperial Trio Feat. Pablo Martín, Intrínsec Trio & Vitalik Bagriy.

El primer cap de setmana de desembre va d’estrenes. Rita Payés & Jaume Llombart Quartet ens conviden aquest divendres a un viatge sonor pel repertori del món jazzístic, incloent-hi pinzellades d’altres músiques del món. Per la seva part, Victor de Diego presenta el seu nou quartet on reuneix a Roger Mas, Martín Leiton i Marc Miralta. Junts exploraran dissabte 5, a partir de les 8h del vespre, les interminables vies d’expressió del llenguatge de la improvisació, en temes recollits als set àlbums del saxofonista basc.

Exponent de “l’Era del Swing” dels 40’s el quintet format per Benny Goodman, Lionel Hampton, Teddy Wilson, Gene Krupa i Artie Berstein rebrà un tribut el proper divendres, 11 de desembre, amb la proposta capitanejada pel vibrafonista Fèlix de Blas, Goodman-Hampton Tribute Quintet. L’endemà, dissabte, s’estrenen a Terrassa Lucas Delgado & Juan Pastor tot presentant el seu debut discogràfic “La Punta de l’Iceberg”, composicions originals amb influències de jazz, música clàssica, folk, rock i cançó.

Igualment s’estrena Frank Dubé amb un repertori de cançons italianes amb arranjaments de Manuel Vallribera, que, amb aquest al piano, les interpretaran a ritme de swing el divendres 18 de desembre. “Italian Swing” ens permetrà viatjar a Itàlia des de la Nova Jazz Cava. D’altra banda, el dissabte 19, hi haurà la presentació de “Looking Back”, nou àlbum del vibrafonista Geni Barry on recull una selecció de temes en directe de concerts celebrats entre el 2001 i el 2009, alguns d’ells enregistrats a la Nova Jazz Cava.

Enguany, la Nova Jazz Cava commemorarà el centenari de Charlie “Bird” Parker, un dels millors saxofonistes de tots els temps i figura clau en el desenvolupament del Bebop. Així, els dies de Nadal i Sant Esteve, el baterista Enrique Heredia retrà tribut al pare del Bebop, acompanyat de quatre músics d’excel·lent categoria de l’escena jazzística catalana amb Charlie Parker Centennial Celebration.

Després dels concerts de Nadal i Sant Esteve homenejant “Bird”, la Jazz Cava s’acomiadarà del 2020 de forma singular. Primer, a les 12 h del migdia del dia 31, amb els Old Cats Swing Band en el darrer concert de l’any. Sonaran les campanades des de l’escenari abans que els ritmes de New Orleans contagiïn al públic assistent. I per no perdre la tradició, a les 00 h de la matinada les campanades de Cap d’Any tornaran a sonar a través de la seva emissió al Canal Oficial de la Nova Jazz Cava a Youtube.

El primer concert del 2021 a la Nova Jazz Cava anirà a càrrec de Dani Nel.lo i “Los Saxofonistas Salvajes”. Aquest espectacle es celebrarà el dissabte 2 de gener, amb una fantàstica formació que compta amb alguns dels millors intèrprets del R&B, jazz i rock’n’roll de l’escena estatal. D’altra banda, tampoc podien faltar els Reis a la Nova Jazz Cava, que com a regal d’aquest any portaran la 17a edició de la Blues & Boogie Reunion. La trobada anual de pianistes de Blues & Boogie Woogie a Catalunya presenta al francès Fabrice Eulry, al madrileny Kike Jambalaya i l’argentí Cristian “Poyo” Moya, sota la batuta del mestre de cerimònies Lluís Coloma. Un espectacle musical ple de ritme i diversió, amb 2 pianos de cua a l’escenari i 4 pianistes en acció rememorant l’estil més calent sobre les 88 tecles, el Boogie Woogie. Per tal de prevenir la propagació de la covid-19, les mesures de seguretat i l’aforament de tots aquest concerts s’adaptaran als protocols que s’estableixin en funció de la situació sanitària.