La nova llei antidesnonaments omple la PAH d’esperança

Ara fa un mes el Parlament va aprovar la llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional, coneguda popularment com la llei antidesnonaments. El text ha significat una injecció d’ànims als moviments en defensa de l’habitatge, com és el cas de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Terrassa. El principal motiu és que torna a obligar els grans tenidors a renovar els contractes de lloguer social amb les famílies vulnerables, podent evitar així milers de desnonaments.

Cada dimarts, aquest col·lectiu celebra assemblea al Centre Cívic President Macià. Arran de l’aprovació de la nova llei, cada vegada són més els terrassencs que s’hi acosten abans de la reunió perquè els assessorin a l’hora de fer la petició del lloguer social. Són casos com el de la Rosi, qui des de l’any 2009 viu un autèntic calvari, amb freqüents avisos de desnonament que la van portar fins i tot a un intent de suïcidi. Encara que el 2014 va aconseguir un lloguer social, l’últim capítol d’aquest particular serial ha estat que els fons propietaris de casa seva li han revocat el contracte al·legant un impagament inexistent. Que la nova llei els obligui ara a fer-li de nou un lloguer social és la seva salvació.

La de Terrassa és només una de les 58 plataformes d’afectats per la hipoteca que hi ha a Catalunya. Des del col·lectiu alerten que són les administracions públiques les qui haurien de facilitar l’acompanyament als qui necessiten ajuda amb els tràmits per demanar els lloguers socials.