La nova pista d’atletisme de Can Jofresa es pot utilitzar des d’aquest divendres

Aquest divendres els esportistes de la Unió Atlètica Terrassa ja poden utilitzar el nou tartà de la pista d’atletisme de Can Jofresa. Així ho ha comunicat l’Ajuntament, després de finalitar els treballs de millora i de la reunió que ha mantingut aquest dijous el regidor d’Esports, Miguel Ángel Moreno, i el president de la UAT, Santi Ferrer.

En opinió de Moreno, la trobada també ha servit “per poder intercanviar opinions i aclarir possibles malentesos amb una de les entitats esportives de referència a la nostra ciutat. Tal i com ja es va pactar amb la UAT abans d’iniciar les obres, l’Ajuntament ha fet una recepció parcial d’aquests treballs per tal de poder garantir la normal activitat de l’entitat en aquestes instal·lacions en el menor temps possible, i així s’ha traslladat a l’entitat, que aquest divendres mateix podrà començar a fer ús de la pista”.

I és que la notícia arriba dies després del malestar sorgit dins la massa social del club egarenc, ja que el passat cap de setmana se’ls va prohibir l’accés i, en canvi, es van dur a terme altres activitats esportives com els partits de lliga de rugbi de Carboners i la presentació dels equips de la UFB Jàbac i Terrassa. De fet alguns usuaris de la UAT, a través de les xarxes socials, havien convocat una manifestació pel proper dimarts, amb l’objectiu de realitzar un entrenament al mateix Raval de Montserrat.

El consistori ha fet una recepció parcial d’aquests treballs per garantir la normal activitat del club. El proper pas és adequar els vestuaris de la instal•lació, mentre que la UAT s’ha compromès a traslladar una proposta per l’organització d’un acte d’inauguració de la nova pista i treballar-la conjuntament amb el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa. La finalització i entrega definitiva de l’obra està pendent de l’homologació de la superfície per part de la Federació Espanyola d’Atletisme per tal d’acollir competicions federades.

Les obres de millora a la pista d’atletisme de Can Jofresa es van iniciar a finals del mes de juny de 2019 i han afectat una superfície de 7.007 metres quadrats. Els treballs han consistit en substituir l’antic tartà, que estava molt deteriorat i no estava homologat per acollir competicions esportives federades. L’antiga superfície s’ha canviat per un paviment sintètic prefabricat (Beynon 300 bicapa d’entre 13-14mm) i que disposa dels nivells exigits per la Federació Internacional d’Atletisme. També s’han substituït les canals de sanejament pluvial per assegurar que el drenatge de la pista sigui l’adequat i s’han instal·lat nous punts de llum a les instal·lacions. Els treballs, han estat realitzats per l’empresa Rhaus Sport i han tingut un cost de 651.870 euros.